lucky Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Bij de toko verkopen ze JO-LA smaakstoffen (essence). Iets van 3 euro voor 50ml met smaken als vanille, kokos, banaan en rum (en nog wat meer). Op het flesje staat alleen maar dat het natuurlijke smaakstoffen bevat en water. Op sommige ook nog kleurstoffen (niet op bijv. kokos). Verder niks behalve dat het tot 2020 houdbaar is...... Dat lijkt me toch wel erg lang voor water Iemand ervaring met deze smaakstoffen. Het enige dat ik kon vinden is dat iemand op het forum de vanille gebruikte en dat lekker vond maar verder niks. Het is denk ik in ieder geval oplosbaar in water Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Puf Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Ben ik ook benieuwd naar! Via Google nog geen extra informatie kunnen vinden, wel een ander merk ook op Rijksstraatweg 9 Baambrugge: Singh, vanille- en amandelsmaak (plus nog wat kleurstoffen) tegen 90 cent per 30 ml. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blueszz Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Ik meen dat een dik jaar geleden dit ook besproken is maar wat er toen gezegd is. Ik heb toen Google gebruikt, graaf nu in mijn geheugen maar het blijft blanco. Volgens mij was toen de conclusie dat het niet geschikt was om te dampen (los van de kleurstoffen). Met de informatie die je nu hebt (vanaf de flesjes) weet je in elk geval niet of er suiker of iets op oliebasis in zit. Zeker dat laatste is niet geschikt om te dampen. Ik ga nog eens graven voor jullie en meld me weer als ik wat nuttigs vind. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dorothy Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Ik maak al jaren ranja met de colachampagne en ananas van dit merk. Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolieslurper Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Ik gebruik ze voor mijn visvoer op smaak te brengen karpers zijn d'r gek op Maar of het geschikt is voor een liquid te maken Ze zijn wel heel sterk die smaakstoffen Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky Posted May 4, 2014 Author Share Posted May 4, 2014 Ik gebruik ze voor mijn visvoer op smaak te brengen karpers zijn d'r gek op Maar of het geschikt is voor een liquid te maken Ze zijn wel heel sterk die smaakstoffen Ik had het risico toch maar niet genomen en ze weggegeven aan een vriend die het nu ook gebruikt voor zijn visvoer haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dorothy Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Ik gebruik ze voor mijn visvoer op smaak te brengen karpers zijn d'r gek op Maar of het geschikt is voor een liquid te maken Ze zijn wel heel sterk die smaakstoffen Ik had het risico toch maar niet genomen en ze weggegeven aan een vriend die het nu ook gebruikt voor zijn visvoer haha Laat ik nu toevallig ook een vis zijn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fhg69 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Ik maak al jaren ranja met de colachampagne en ananas van dit merk. Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk Hoe maak je die ? Ik heb het ook een keer geprobeerd maar smaakte totaal niet. Nou kan ik me van vroeger bij vriendjes thuis herinneren (daar smaakte het wel heerlijk) dat de moeders eerst suikerwater kookte ofzo ? Tips ? FHG Link to comment Share on other sites More sharing options...
dampsmurf Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Ik heb niet het idee dat dit andersoortige smaakstoffen zijn dan de voor dampen gebruikelijke. Er staat trouwens natuur-identieke smaakstoffen op de flesjes, dus synthetisch. Alleen jammer dat ze soms van een kleurtje voorzien zijn. Ze hebben ook gewoon kleurstoffen. Ik heb ooit wel op mijn werk blauwe, groene en rode cake uitgedeeld toen ik jarig was. Van de blauwe bleef veel over Op zich best een leuk idee om juice blauw te kleuren en dan te vertellen dat je smurfenbloed dampt Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky Posted May 4, 2014 Author Share Posted May 4, 2014 Ik heb niet het idee dat dit andersoortige smaakstoffen zijn dan de voor dampen gebruikelijke. Er staat trouwens natuur-identieke smaakstoffen op de flesjes, dus synthetisch. Alleen jammer dat ze soms van een kleurtje voorzien zijn. Ze hebben ook gewoon kleurstoffen. Ik heb ooit wel op mijn werk blauwe, groene en rode cake uitgedeeld toen ik jarig was. Van de blauwe bleef veel over Op zich best een leuk idee om juice blauw te kleuren en dan te vertellen dat je smurfenbloed dampt Hoe krijgen ze dan het voor elkaar dat het tot 2020 houdbaar is? Of is dat altijd met water? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dampsmurf Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Geen idee. Misschien gebruiken ze wel andere criteria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dorothy Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Ik maak al jaren ranja met de colachampagne en ananas van dit merk. Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk Hoe maak je die ? Ik heb het ook een keer geprobeerd maar smaakte totaal niet. Nou kan ik me van vroeger bij vriendjes thuis herinneren (daar smaakte het wel heerlijk) dat de moeders eerst suikerwater kookte ofzo ? Tips ? FHG 1 liter water 800 gram suiker of 600 gram 1 eetlepel cola-champgne essence 1/2 eetlepel ananas essense 1 eetlepel citoenzuur (ook van de toko) Breng het water aan de de kook en doe daar dan de suiker bij. Goed roeren tot het weer kookt en dan op zacht vuur 15 minuten doorlaten koken. Laat minimaal 2 uur afkoelen voordat je gaat samen voegen. In klein kommetje doe je de citroenzuur col-champagne en anans met scheutje water en roeren totdat de citroenzuur is opgelost. (Niet stiekem van proeven,...is bah bah!) Als het suikerwater lauw is (of koud) mengen in de pan. Klaar!!!!! Zelf heb ik ooit bij de blokker 2 glazen kannen met bewerking in het glas gekocht waardoor ik precies de verhouding van siroop en water per 1 liter dan kant en klaar kan wegzetten in de koelkast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delchrys Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 even dit actieve topic misbruiken voor een klein vraagje. Een zekere bekende van mij gebruikt essence van het op smaak maken van iets wat een alcoholhoudende substantie kan zijn dit wordt vaak gebruikt om rum/whiskey etc te maken. Vroeg me af of deze essences te dampen, deze zijn op alcoholbasis iig. Iemand (DIY'ers) enig idee? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dorothy Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 even dit actieve topic misbruiken voor een klein vraagje. Een zekere bekende van mij gebruikt essence van het op smaak maken van iets wat een alcoholhoudende substantie kan zijn dit wordt vaak gebruikt om rum/whiskey etc te maken. Vroeg me af of deze essences te dampen, deze zijn op alcoholbasis iig. Iemand (DIY'ers) enig idee? Geen idee, ben nu wel nieuwschierig naar dat recept Link to comment Share on other sites More sharing options...
delchrys Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 google prestige essences maar even ik kwam op ECF een klein stukje tegen van twee 5 jaar geleden maar daar werd ik ook niet wijzer van. Moet nog maar eens verder googlen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cisca57 Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Ik heb gisteren 2 druppels rum essence van dat Jo-la flesje aan mijn cola liquids toegevoeg....een klein beetje liquids maar..ik wou het proberen..en ja hoor..had een lekkere cola met rum smaak..ik denk dat het wel kan..maar slechts een paar druppels bij je andere liquids toevoegen..echt om te mixen dus..niet voor puur....en zeker geen kleurstoffen smaak gebruiken..is niet zo best voor je coil..tenzij je een gekleurde coil wil....maar af en toe 1 of 2 drupjes om te mixen kan geen kwaad lijkt me..voel me nog steeds goed hahaha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cisca57 Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Deze heb ik ook gevonden...merk: Rayner & Co Ltd land van herkomst: Groot Brittanië etiket: Rose / Almond flavouring essence ingrediënten: propylene glycol, water, flavouring. prijsindicatie: € 1,25 (28ml) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cisca57 Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Bij de toko verkopen ze JO-LA smaakstoffen (essence). Iets van 3 euro voor 50ml met smaken als vanille, kokos, banaan en rum (en nog wat meer). Op het flesje staat alleen maar dat het natuurlijke smaakstoffen bevat en water. Op sommige ook nog kleurstoffen (niet op bijv. kokos). Verder niks behalve dat het tot 2020 houdbaar is...... Dat lijkt me toch wel erg lang voor water Iemand ervaring met deze smaakstoffen. Het enige dat ik kon vinden is dat iemand op het forum de vanille gebruikte en dat lekker vond maar verder niks. Het is denk ik in ieder geval oplosbaar in water JO-LA (Bharco Foods, Baambrugge) land van herkomst: etiket: Pandan / Kokosnoot / Cola ingrediënten: Natuuridentieke smaakstof pandan, water, E102, E131. Of: nateuridentieke smaakstof kokosnoot water. Of: natuuridentieke smaakstof cola, water, E122, E124 prijsindicatie: € 1,95 (50ml) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foggy Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Ik had het balletje vorig jaar ook al een keer opgegooid. Toen werd het me door meerdere mensen afgeraden. Onder meer vanwege het feit, dat er olie in zou zitten. Op die van Jo-La staat echter duidelijk, dat het op waterbasis is. De ingredientenlijst op het etiket is weliswaar summier, maar bevat doorgaans meer info, dan de meeste liquids of flavours die we voor dampen gebruiken. Een groot deel van de flavours is toch ook afkomstig uit de voedingsmiddelen-industrie? Ik zie dan ook geen reden, waarom je deze flavours niet voor het dampen zou kunnen gebruiken. Misschien op die met kleurstoffen na dan. De toko waar wij meestal inkopen doen heeft meerdere merken staan. Ik heb er echter nog geen smaak tussen zien staan, die me aanstond om te dampen. Misschien is het ook wel een beetje een psychlogische drempel: het komt niet uit een dampshop en het wordt niet aangeboden om ermee te dampen, dus kan het wel/niet? Een logica die eigenlijk nergens op slaat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dampsmurf Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Geen van de smaakstoffen die we gebruiken zijn in eerste instantie bedoeld om te dampen. De kleurstoffen zijn jammer en overbodig. Ik heb al eens met mocca en rum geëxperimenteerd. Niks mis mee maar je hebt veel nodig voor wat smaak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now