Jump to content

SCi

Forumlid
  • Posts

    1632
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

SCi last won the day on August 14

SCi had the most liked content!

Reputation

1958 Excellent

About SCi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. SCi

    Santiago

    Het weekend sluit ik af met een nieuw proefje πŸ™‚ Santiago 20ml base ( 75/25 vg/pg met 3mg nic ) + 0,7ml flavor junkie - red fruits 0,4ml capella - butter cream Heeft 3 weken kunnen steepen. De geur van dit licht gele sapje is vooral erg fruitig πŸ˜‰ Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,5 ohm op 24 watt. Ook de smaak is absoluut fruitig te noemen. Ik krijg een beetje het idee van een zelf gemaakte jam zonder dat ie te zoet is. In de achtergrond zit een enigzins vettig laagje die het geheel net even wat soepeler lijkt te maken. Meer vermogen brengt interessante veranderingen. Bij 28 watt is het geheel net even wat voller van smaak. Het fruit lijkt net wat minder fris en zurig te zijn maar dat komt vooral omdat de achtergrond nu meer naar voren komt. Het lijkt nu wat meer een room te zijn ipv iets boterigs. Het geheel is nu buitengewoon zacht en soepel. Een beetje rare combinatie van aroma's maar wel een duo wat leuk samen lijkt te gaan. Misschien dat er met wat finetuning nog iets meer uit te halen valt maar in de basis is deze al lekker. De moeite van het proberen waard ! πŸ™‚
  2. SCi

    Riyadh

    Hoogste tijd om weer eens een proefje te testen πŸ˜‰ Riyadh 20ml base ( 75/25 vg/pg met 3mg nic ) + 0,6ml tfa - white chocolate 0,6ml tfa - greek yoghurt 0,6ml tfa - graham cracker Heeft ca. 3 weken kunnen steepen. De geur van dit gelige sapje heeft wel iets van yoghurt en ik meen ook ietsje chocolade op te vangen. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,5 ohm op 23 watt. De smaken zijn vooral subtiel aanwezig. De yoghurt komt als 1e in beeld en heeft zowel iets romigs als iets zurigs , niet al te duidelijk maar zeker smakelijk. Wat verder weg zit vooral wat vettigs en romigs van de chocolade maar verder komt ie niet echt goed door. Ook bemerk ik iets koekachtigs in de achtergrond die mooi kan aanvullen maar ook niet echt duidelijk is. Meer vermogen doet niet zoveel met de smaak maar opmerkelijk genoeg wel qua mondgevoel. BIj 26 watt merk ik duidelijk dat het geheel wat soepeler en "smeuΓ―ger" is. De chocolade lijkt een stapje terug te doen maar dat verschil is minimaal. Ik twijfel een beetje. Op de een of andere manier heb ik het idee dat dit sapje niet lang genoeg heeft kunnen steepen. Er lijkt echt veel meer in te zitten maar het komt er nΓ©t niet helemaal lekker door. Mogelijk interessant voor een 2e kans πŸ˜‰
  3. SCi

    Quito

    Na een eerdere poging met Odessa probeer ik nu een tweak uit Quito 20ml base ( 75/25 vg/pg met 3mg nic ) + 1ml tfa - whipped cream 0,5 ml tfa - caramel 0,5ml flavormonks - biscuit Heeft 3 weken kunnen steepen. De geur van dit vrijwel kleurloze sapje doet sterk aan Odessa denken met ook nu weer een fraaie zweem caramel. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,45 ohm op 24 watt. Een fraaie , romige bakery smaak rolt door de mond heen. De soepelheid valt echt meteen op , heerlijk πŸ˜„ Er zitten geen uitschieters in het geheel ; de room is net wat duidelijker aanwezig dan de rest maar zowel de caramel als de koek krijgen mooie kansen hier. Komt erg fraai en bovenal ; smakelijk over. Meer vermogen doet hier maar heel weinig. Bij 27 watt krijgt de caramel ietsje meer detail en is deze ook nΓ©t iets duidelijker in beeld. Dat gaat wel een tikje ten koste van de room ; die is net wat minder soepel en duidelijk. Dat de caramel en slagroom basis het goed doen moge duidelijk zijn πŸ˜„ De bakery lekkerbek kan z'n hart echt helemaal ophalen hier. De biscuit is een leuke aanvulling en zou ter finetuning misschien nog ietsje sterker kunnen. Aaanrader !! πŸ˜„
  4. SCi

    Perth

    Een lagere nic waarde was reden om iets bij elkaar te mikken πŸ˜‰ Perth 20ml base ( 75/25 vg/pg met 3mg nic ) + 1ml tfa - apple pie 0,5ml tfa - vanilla custard 0,5ml tfa - pie crust Heeft bijna 3 weken kunnen steepen De geur van dit vrijwel kleurloze sapje is fris zurig , ik meen de appel er uit te halen. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,45 ohm op 24 watt. Tot m'n verbazing is de smaak Γ©cht appeltaart ! Geen hele goeie maar de smaak is goed herkenbaar. Met name de zurige appel is mooi in beeld. Ook komen er fraaie hintjes deeg en kaneel voorbij. Verder weg zit een hintje vanille die mogelijk van de custard zou kunnen zijn. Er zit wel iets taartbodem achtigs in maar heel duidelijk is dit niet. Meer vermogen doet raar genoeg meer kwaad dan goed. Bij 28 watt krijgt de appel merkbaar een boost. De smaak daarvan is absoluut intenser maar de rest van de smaken laat het nu grotendeels afweten 😞 Er zit iets taartbodem in en een hintje kaneel maar dat is het dan ook wel. Een wijze les ; geef die appeltaart Γ©cht de tijd. Met langer steepen is hier absoluut meer uit te halen maar de basis is er. Voor wie een beetje in de buurt van appeltaat'n wil komen maar niet alle aroma's heeft ; ga experimenteren !
  5. SCi

    Odessa

    Het weekend is een mooie gelegenheid om een nieuw proefje te testen Odessa 20ml base ( 75/25 vg/pg ) + 1ml tfa- whipped cream 0,5ml tfa - pie crust 0,5ml tfa - caramel Heeft zo'n 6 weken kunnen steepen. De geur van dit zeer gele sapje is echt bakery ; hintjes vanille en caramel komen door. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,4 ohm op 24 watt. Het geheel is heerlijk romig en zeer soepel , de slagroom heeft hier overduidelijk de overhand. Toch is hier meer gaande ; in de achtergrond zit vrij constant een taartbodem achtig laagje en ook meen ik zo nu en dan een zweem caramel op te vangen. Zeer smakelijk en zeker niet te zoet. Meer vermogen doet hier zeker wat. Bij 28 watt is de room wat minder nadrukkelijk en ook minder gedetailleerd maar blijft goed in beeld. De caramel is hier duidelijk de winnaar want die is nu veel beter te proeven met veel detail. Ook is het geheel opmerkelijk genoeg duidelijke zoeter nu. Helaas kan de pie crust niet mee komen want deze mist nu echt totaal. Ik was vooral benieuwd hoe de whipped cream het zou doen in vergelijk met de bavarian cream. De smaak is echt heel goed en nΓ©t even anders. Gaat fraai met de caramel samen maar toch zou ik in een 2e versie de room en caramel ietsje minderen om zo de pie crust wat meer ruimte te gunnen. Verdient een 2e kans ! πŸ™‚
  6. SCi

    Novosibirsk

    De week is weer door de helft , ik ga weer wat nieuws proberen πŸ˜‰ Novosibirsk 20ml base ( 75/25 vg/pg met 4mg nic ) + 0,8ml inawera - biscuit 0,8ml flavormonks - divine custard Heeft 7 weken kunnen steepen. De geur van dit maisgele sapje is erg vaag , ik meen een hintje vanille op te vangen. Gedampt in m'n aromamizer plus met een enkele clapton coil van 0,8 ohm op 20 watt. Ook de smaak is opmerkelijk genoeg niet zo heel sterk / duidelijk. Beide aroma's lopen nogal door elkaar maar met wat moeite zijn ze uit elkaar te krijgen. Ik heb het idee dat de biscuit nΓ©t wat duidelijker is dan de custard maar het verschil is klein. Meer vermogen brengt vooral subtiele veranderingen. Bij 23 watt is de smaak als geheel net even wat romiger en dieper. Vooral de custard lijkt nu merkbaar iets meer diepgang te hebben. Misschien wat subtiel maar wel 2 aroma's die tot mijn genoegen erg fraai samen gaan. Mogelijk dat de custard hier nog ietsje sterker gedoseerd zou kunnen worden maar in de basis is deze al erg fraai. Warm aanbevolen ! πŸ™‚
  7. SCi

    Manilla

    Een druk weekend sluit ik af met een nieuw sapje πŸ˜‰ Manilla 20ml base ( 75/25 vg/pg met 4mg nic ) + 0,8ml wrecka - vanilla deluxe 0,5ml tfa - dragonfruit 0,5ml tfa - cheesecake graham crust Heeft zo'n 7 weken kunnen steepen. De geur van dit gele sapje is vooral fruitig ; het drakenfruit komt er goed uit. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,55 ohm op 23 watt. Ondanks het vrij stevige aroma percentage komt de smaak vrij rustig op. De basis is een vrij simpele vanille die mooi blijft hangen. Hier overheen ligt een wat duidelijkere fruitige laag, ook nu goed herkenbaar als drakenfruit. De cheesecake graham crust is helaas in geen velden of wegen te bekennen. Meer vermogen doet hier maar amper iets. Bij 25,5 watt krijgt de vanille merkbaar meer detail en komt het drakenfruit iets minder duidelijk door maar de verschillen zijn niet groot. Ook nu mist de graham crust helaas. Het vanille / drakenfruit duo is een hele lekkere maar toch blijft maar knagen naar die "korstlaag" nu gebleven is. Naar mijn idee zou het een leuke extra dimensie kunnen geven. De moeite van het proberen meer dan waard ! πŸ™‚
  8. SCi

    Lagos

    Ik trap de week af met een nieuw proefje Lagos 20ml base ( 75 / 25 vg/pg ) met 4mg nic + 0,8ml capella - cake batter 0,6ml tfa - blackcurrant Heeft 2 maanden kunnen steepen. De geur van dit vrijwel kleurloze sapje is vooral cake batter maar ik haal er ook iets fruitigs uit. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,5 ohm op 23 watt. De hoofdmoot in de smaak is zoals verwacht de cake batter maar hij is niet zo sterk als ik vermoedde. Aan deze laag hangt een mooie fruitige laag vast die de cake batter erg fraai kan ondersteunen. Het fruit is niet direct herkenbaar als zwarte bes maar omdat het duo met de cake batter zo prettig samen gaat is dat eigenlijk niet erg. Zeker niet te zoet ! Meer vermogen doet hier eerder kwaad dan goed raar genoeg. Bij 26 watt krijgt de cake batter meer smaakdiepte en detail maar dat gaat merkbaar ten koste van het fruit. Deze zit er nog wel maar moet nu veel meer worden gezocht. Een opmerkelijk duo qua aroma's maar wel eentje die goed in de smaak valt ! Wellicht kunnen ze gelijk worden gedoseerd om de zwarte bes nog een tikje meer ruimte te geven. De moeite van het proberen waard ! πŸ™‚
  9. SCi

    Khartoum

    De week is weer door het midden , tijd om weer eens iets te testen πŸ˜‰ Khartoum 20ml base ( 75/25 vg/pg met 4mg nic ) + 0,8ml inawera - biscuit 0,5ml tfa - peach Heeft 2 maanden kunnen steepen. De geur van dit vuil gele sapje is koek met een leuke fruitige achtergrond er in. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van o,5 ohm op 23 watt. Ook in de smaak is de koek dominant aanwezig maar aangezien ik groot fan ben van de inawera biscuit is dat helemaal niet erg πŸ™‚ Vrij ver weg zit een mooi constant laagje fruit die ik met wat doordenken goed als perzik kan plaatsen. Het geheel is wat aan de zoetige kant maar zeker niet overdreven. Meer vermogen brengt een grappige verandering. Bij 26 watt krijg de perzik merkbaar een boost maar deze loopt nu wat meer door de koek heen. Dat is smakelijk maar gevoelsmatig heb ik het idee dat er details in de lekkere koeksmaak verloren gaan. Geen heel ingewikkeld sapje , wel een smakelijke πŸ˜‰ Ik zeg het niet snel maar ik denk dat de biscuit in dit geval gerust een tikje minder zou kunnen. De perzik krijgt dan net even wat meer ruimte wat het geheel ten goede kan komen denk ik. Leuk om eens te proberen !
  10. SCi

    Jakarta

    Na een lange pauze ben ik weer terug met nieuwe probeersels πŸ™‚ Jakarta 20ml base (75/25 vg/pg met 4mg nic ) + 0,4ml tfa - double kiwi 0,4ml capellla - blueberry extra 0,4ml flavormonks- divine raspberry Heeft 2 maanden kunnen steepen. De geur van dit kleurloze sapje is zurig en zoetig maar zonder iets direct herkenbaars. Gedampt ik m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,6 ohm op 24 watt. De smaak komt mooi op en heeft vooral de framboos flink wat ruimte. Iets verder weg komt de blauwe bes er mooi bij te hangen en in de achtergrond meen ik ook een hintje kiwi op te pakken. Het komt meteen lekker zomers over , zeker niet te zoet ! Meer vermogen doet hier maar amper iets. Bij 26 watt lijkt het geheel net wat zoeter en minder zurig. De framboos lijkt nu meer kunstmatig over te komen. Misschien is de framboos hier een tikje te dominant dus iets minder daar van zou prima kunnen. Wellicht dat de kiwi dan wat meer ruimte krijgt. Toch is dit een best leuk sapje die het zeker in de zomer leuk kan doen πŸ™‚
  11. SCi

    Istanbul

    Ik ga weer een probeersel testen πŸ™‚ Istanbul 20ml base ( 75/25 vg/pg met 4mg nic ) + 1ml tfa - honey circles cereal 0,8ml capella - green apple Heeft 6 weken kunnen steepen. De geur van dit licht gele sapje is vooral appel al vang ik ook iets cereal achtigs op. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,55 ohm op 24 watt. Ook in de smaak is de appel de overheersende factor. Niet direct iets snoep achtigs maar ook geen appelsap , meer het idee van een turkste ( hoe toepasselijk πŸ˜‰ ) thee. Ver weg in de achtergrond meen ik een cereal achtig smaakje op te vangen maar dit zit echt te ver weg. Meer vermogen zorgt voor een aangename verandering. De appel is nu veel minder dominant en de cereal krijgt nu veel meer ruimte. De "mix" is smakelijk maar mist voor m'n gevoel wel erg veel detail. Ik kan de smaken herkennen maar dat is het ook wel , het geheel is zeker niet te zoet te noemen. Op zich heeft dit aroma duo potentieel maar toch komt het er nΓ©t niet lekker uit. Met meer vermogen komen ze weleenswaar beter samen maar de diepgang en details zijn dan weer ver te zoeken. Misschien toch maar wat minder appel gebruiken. Leuk om eens te proberen ! πŸ™‚
  12. SCi

    Hanoi

    Ik ga weer een nieuw proefje testen πŸ™‚ Hanoi 20ml base (75/25 vg/pg met 4mg nic) + 1,2ml flavormonks - g's custard 0,8ml laurens - guava Heeft bijna 5 weken kunnen steepen. De geur van dit licht gele sapje is een mooie bakery achtige met een leuke fruitige achtergrond er in. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,5 ohm op 24 watt. Ook in de smaak heeft de bakery de overhand ; een mooie zachte nadruk op vanille rolt door de mond. Er naast ligt een fraaie fruitige laag die nog het meest een midden lijkt te houden tussen druif en rabarber ; een beetje raar maar zeker smakelijk. Beide laagjes gaan erg fraai samen zonder te nadrukkelijk te zijn. Zeker niet te zoet ! Meer vermogen doet niet zo heel veel. Bij 27 watt krijg ik het idee dat de zachtheid en soepele karakter er iets uit zijn. De guave lijkt nu wat sterker aanwezig terwijl de custard juist merkbaar een stap terug doet in detail. Een niet zo sterke custard met een niet zo sterk fruit , hoe pakt dat nu uit ? Verassend goed naar mijn idee ! πŸ™‚ Het enige waar ik eigenlijk nieuwsgierig naar ben is hoe de devine custard van flavormonks het hier zou doen. Warm aanbevolen !
  13. Ik merk echt duidelijk smaakverschil in puur steepen op glas en een grote batch in kunstof laten steepen. Tijd is het moeilijkste element van dit recept maar dat zit wel goed als je in december een batch gemaakt hebt.
  14. SCi

    Guangzhou

    Een nieuw weekend , een nieuw sapje om te proberen πŸ˜‰ Guangzhou 20ml base ( 75/25 vg/pg met 4mg nic ) + 1ml nova vapes - cornflake crunch 1ml capella - orange creamsickle Heeft iets meer dan een maand kunnen steepen. De geur van dit maisgele sapje is fruitig , de citrus komt mooi door en ik meen ook iets romigs op te vangen. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van 0,5 ohm op 24 watt. De smaak is lang niet zo duidelijk als ik 'm verwachtte. De orange creamsickle is goed herkenbaar, zowel de sinaasappel als de room komen fraai uit. Ik meen hintjes rood fruit op te vangen maar die heeft duidelijk moeite om door de ( niet eens zo sterke ) sinaasappel te komen. Meer vermogen geeft duidelijk meer smaakdiepte. Bij 27 watt is het vooral duidelijk dat de sinaasappel echt meer detail krijgt met een lekker zuurtje in het geheel. Toch blijf ik ook nog steeds wat rood fruit proeven maar die lijkt nu wat meer 'samen gesmolten' met de sinaasappel. Vooral dit duo doet het leuk πŸ˜‰ De room zit nu wat verder in de achtergrond maar kan nog altijd begeleiden. Opmerkelijke afwezige is nog altijd de cornflakes , die kan ik er echt niet uithalen. Mogelijk dat ik de orange creamsickle iets te ruim heb gedoseerd hier maar in de smaak lijkt deze niet overdreven. De cornflake crunch kan hier amper iets laten zien dus enige verandering lijkt nodig. Toch is hetgene wat er is smakelijk te noemen en krijg ik er een beetje zomers idee bij πŸ˜„ Verdient een 2e kans !
  15. SCi

    Fukuoka

    Na een snikhete werkweek is het weer tijd voor een nieuw proefje Fukuoka 20ml base ( 75/25 vg/pg met 4mg nic ) + 0,8ml tfa - pie crust 0,4ml capella - butter cream 0,3ml tfa - caramel Heeft een maand kunnen steepen. De geur van dit gele sapje is erg raar ; er zit iets koek achtigs in en ik meen ook wat caramel op te vangen. Gedampt in m'n limitless plus met een enkele clapton coil van o,5 ohm op 24 watt. De smaak is wat vaag maar er is een fraaie koek / taarbodem achtige laag te bemerken. Deze blijft mooi hangen en komt zo hier en daar ook wat vettig over. Hier loopt een fraaie zweem van caramel doorheen ; ook deze is niet heel duidelijk maar kan wel mooi aanvullen. Het geheel is zeker niet te zoet , ik krijg een beetje een fudge idee πŸ™‚ Meer vermogen doet hier meer kwaad dan goed. Bij 27 watt neigt het geheel naar aanbranden.. Een nare, enigzins bittere smaak komt nu door. Niet helemaal geslaagd deze oefening. Smerig is dit sapje zeker niet maar ik heb continue het idee dat ik de plank nogal heb misgeslagen 😞 Volgende keer beter dan maar.
×
×
  • Create New...