Jump to content

carpediem

Forumlid
  • Content Count

    193
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About carpediem

  • Rank
    Junior Member
  • Birthday 06/14/1969

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Dit ziet er zo 'zen' uit! Wég met de YM zou ik bijna zeggen. Mooi plaatje Verstuurd vanaf mijn HTC One met Tapatalk En weet je wat het leuke er van is? Het werkt ook nog eens heel erg goed!
  2. Ik weet niet of dat spul is te knopen, maar mocht je een visser zijn en nog een oud molentje hebben zou ik hem daarmee gewoon opspoelen:) gewoon een molentje vol, kun je even mee. Of ik zou wat op de boormachine zetten.... en dan lekker draaien(niet te gek natuurlijk) maar ik moet nog even wacht voordat ik mijn sample binnenheb... ik zal dit ook even testen en er verslag van uitbrengen. Is onderweg naar je toe!
  3. Alle yoghurtmachines uitverkocht in nederland.... binnenkort dus ook de boilienaalden.....
  4. Dat gepruttel kan ook een andere oorzaak zijn. Ik was een poosje terug een hele dag met coils aan het stoeien en wat mij opviel is dat als je de coil te groot maakt, dus dat je wick er makkelijk doorheen is te trekken, geeft dit gepruttel. Door de coil kleiner van diameter te maken kun je dit oplossen. Ik moet mijn 12 draadjes bamboe er echt heel voorzichtig en met moeite doorheen zien te krijgen zodat het precies past. Dan heb ik geen last van gepruttel en of lekkage. Ik gebruik ook geen topwick overigens. Wat je daardoor wel kunt krijgen is dat je met te dikke vloeistof meer weerstand krijgt bij het hijsen. Dit kun je simpel oplossen door er wat gedemineraliseerd water bij te doen. Het is zoeken naar je eigen perfecte balans in coilgrootte, wick en liquid dikte. Wat ik wel heb geleerd is dat minieme verschillen een enorme invloed kunnen hebben op de smaakbeleving! Dus een dagje flink proberen kan zeker geen kwaad en levert vast heel wat op!
  5. Ik haal dan meestal de bamboewickjes eruit, spoel de coil met warm water en doe dan een dryburn, nieuwe wickjes door de coil halen, paar drupjes van je nieuw te dampen smaakje op het nieuwe wickje, vuren en alvast genieten van de nieuwe geur, schoorsteen erop, wickjes op maat knippen en tank volgieten. edit: protank mini 2
  6. Hoe zou je die gold ducat omschrijven? wat voor een tonen zitten daarin zoet, kruiden, caramel? en een lichte tabaksmaak of zwaar? Ik heb nou een aardbeien/vanille van inawera gemaakt en een nachtje in de yoghurt-steeper gehad en die smaakt erg goed in de RDA (voor tussendoor, niet all day) Oh, sorry.. beetje late reactie zie ik.... ehm.. omschrijven... dat is een lastige... es even kijken... ehm proeven... Ik vind het niet echt een tabaksmaak, maar kan ook niet zeggen dat het nou noterig is... Ook is er geen overheersende smaak, maar toch is het een smaak die heel aangenaam is... Iets kruidigs, een licht zoetje, beetje hout, maar toch zacht...perfect om samen met je geliefde te dampen met een glaasje rose dichtbij de open haard.. Nu ben ik helaas niet in het bezit van een open haard en een geliefde maar toch zou het perfect zijn naar mijn idee! Ik vind de gold ducat een heel goed uitgebalanceerde mix van flavours die wanneer je hem ook dampt altijd aangenaam is. Voor mij een mooie smaak waar ik altijd op terug kan vallen als er even niets meer smaakt, of als ik het even niet meer weet welke smaak ik moet nemen.
  7. Vanilla custard van capella?
  8. Vanilla custard van capella, maar ook gold ducat van inawera
  9. Je kunt ze eventueel zelf ijken.... of controleren... Met een tangetje kun je de bout aan de achterzijde verdraaien, dus waterkoker aan, wachten tot ie afslaat, thermometer erin en dan moet ie 100 graden aangeven. Bij mij klopte dat aardig. Ik ben het wel met je eens dat ie onder de 30 graden er niet veel van bakt. Want daar staat ie al op als ik hem niet gebruik. edit: maar ik steep ook met hogere temperaturen (60 graden) op mijn diy rijst in pannetje op waxinelichtje....wat overigens heeeeel goed bevalt!
  10. Hahaha... blij dat ik niet de enige ben die dat heeft geprobeerd! Een vleesthermometer gaat beter, bij de blokker overigens te koop voor een paar eurootjes. Ow.. enne... een gewone analoge thermometer is niet meer te vinden bij de trekpleister, Da of kruidvat.... Sinds kort ben ik een vaste klant geworden bij al die winkels trouwens...
  11. Die heb ik ook Mariannabel, prima dingetje Hij wordt goed warm, maar ben benieuwd wat jouw thermometer zegt.. ik heb de temperatuur niet nagemeten. sja, en meet je dan de liquid of de omgeving waar de liquid in staat.....
  12. Heb het op een grote "bamboebol" gerold. En ja kwam af en toe wel eens een knoopje tegen. En omdat dat niet meer te ontwarren was maar gewoon doorgerold. Als het zover is dat ik er 1 tegenkom knip ik 'm er wel af.... Ja, maar jij bent van het pragmatische. Ik ben van het (extreem) perfectionistische. Een knoopje tegenkomen kan dan niet want "bamboedraad moet knooploos zijn". Lastig leven zo hoor . Zeker als je dan ook nog eens (extreem) ongeduldig bent. Vandaar ik ook 2 opwinddingessen heb! Ook perfect!
  13. Of je legt de string rond een leren stoelkussen.... gaat prima!
  14. Sja je maakt natuurlijk wel indruk op het longfonds, als je al die longpatienten die niet kunnen stoppen met roken naar hier krijgt!
  15. Volgens mij is het een heel, en dan bedoel ik heeeel goed idee om op de index van dampforum een aparte rubriek te maken voor longpatienten!!!! En dat we vooral weg blijven van het longfonds... Mijn 2 cent
×
×
  • Create New...