Jump to content

S9

Forumlid
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

    Never

Community Reputation

0 Neutral

About S9

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. S9

    Magneet roerder

    Ziet er aardig uit maar ik denk dat je daar op zijn minst neodymium of elektromagneetjes voor nodig hebt.
  2. De controle en de behandelde monsters moeten uiteraard ook direct nadat de batch gemaakt en behandeld is getest worden om de verschillen in de smaakontwikkeling te kunnen volgen slimmerik, smaak ontwikkeling volgen zonder start referentie is nogal lastig he. :nanana :mok
  3. Dat verhitten en trillen noemen wij al jaren een ultrasoonreiniging Jee vijf a tien minuten, dream on, enkele uren in de ultrasoon is de regel ... Daar ben ik van op de hoogte hoor, alleen weet jij ook wel dat er niet bepaald consensus is over de effectiviteit van de ultrasoon wat betreft het steepen. Het werkt, maar werkt het optimaal? Ik denk van niet en al helemaal niet in een flesje wat de trillingen van de ultrasoon niet of nauwelijks doorgeeft aan de inhoud. Daarom dus dat ik lekker ga experimenteren met trillen, mengen en verhitten tegelijkertijd zodra de bestelling binnen is en ik de resultaten hiervan zal delen. Ga jij maar lekker uren die ultrasoon laten draaien en een paar weekjes wachten als je dat de voorkeur geeft en lees ondertussen even het topic waar ik naar verwees want daar heb ik het er al over gehad.
  4. S9

    Magneet roerder

    De magneten op je de fans monteren is geen goed plan, ze zijn waarschijnlijk bij lange na niet sterk genoeg om een vlo rond te laten draaien en het is ook onwaarschijnlijk dat je dit stabiel voor elkaar krijgt. Koop inderdaad gewoon een blender ofzo en houdt dit voor de hobby.
  5. Yep, pretty much wat ik had verwacht, kwestie van oplosbaarheid van de verschillende stoffen in pg/vg, de temperatuur verhogen is simpel en het gaat geen afbraak doen aan je nicotine zolang je het niet te bont maakt. Nicotine heeft een bp van 247 graden C dus dan ga je best hard je best moeten doen. Het kan denk ik nog sneller door het tijdens het verhitten te mengen of te laten trillen of een schud machine te gebruiken ofzo, als je dat combineert met de verhoogde temp ben je denk ik binnen 5 a 10 minuten een heel eind. Ik ga er zelf ook mee experimenteren binnenkort zodra de bestelling binnen is, meer hierover in het 'hoe moet ik steepen?' topic p2.
  6. S9

    hoe moet ik steepen??

    Random paypal hold op de betaling van nog een week. Het experimenteren laat dus nog even op zich wachten.
  7. S9

    Vieze coils

    Iemand als een geprobeerd deze Kanger coils in de ultrasoon schoon te maken?
  8. S9

    hoe moet ik steepen??

    Ik wil dus beide flesjes gaan proberen en onder andere de verschillen tussen die opties proberen te bekijken als ook de zakjes, ik denk namelijk dat glas ook niet echt optimaal de trillingen in het water zal doorgeven aan de inhoud van het flesje, hoe dunner het materiaal hoe beter denk ik maar het moet natuurlijk wel waterdicht blijven. Misschien kan ik ook nog wat dunnere thermoharder(harde plastics) plastic flesjes of containers ergens vinden en die ook meenemen. Glas is namelijk normaliter nogal goed in het absorberen van vibraties en deze dus ook niet door te geven naar de andere kant van het glas. (dubbelglas is hierdoor uitstekend tegen geluidsoverlast bijvoorbeeld, ik ben benieuwd hoe dat op de veel hogere UC golf frequenties zit, gelukkig zitten we wel ver boven de beruchte opera wijnglas frequentie :P Bij die frequentie gaat het dus wel resoneren)
  9. S9

    hoe moet ik steepen??

    Dat zal ik zeker doen Zappa, Ik heb nu in eerste instantie geen UC hier thuis maar ik was wel van plan er sowieso 1 op de kop te tikken later deze maand om atomizers mee schoon te maken want daar zijn ze denk ik perfect geschikt voor en ik heb al heel wat van die dingen versleten wat eigenlijk zonde is. De hypothese wordt in eerste instantie of ik door de temperatuur en mengen op mijn manier gedurende een bepaalde tijd verbeteringen zie in de resultaten qua smaakbeleving. De methoden wordt dan zoiets: ik maak 4 a 5 identieke batches in 10 ml flesjes, laat er 1 of 2 onveranderd staan (misschien 1 in het donker in de koelkast of een koele plek en 1 gewoon in de kamer) als controle en met de anderen ga ik experimenteren door te verhitten en te mengen. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik gecontroleerd ga verhitten en mengen tegelijkertijd zonder al te veel lab spullen te gebruiken :dogwoef hoewel het hier slechts om een proof of concept gaat. Vervolgens zal ik dan later in de maand weer een batch maken en de dan aangeschafte UC in het experiment betrekken maar ook weer op verschillende methoden, ik denk namelijk dat het feit dat de vloeistof in een flesje zit het proces behoorlijk minder efficiënt kan maken. Misschien zou de vloeistof in een wat meer trilling doorlatende container doen de efficiëntie flink verhogen, een dun waterdicht zakje zou denk ik al veel effectiever zijn bijvoorbeeld. Dus ook daar pakken we de standaard methoden die hier veel gebuikt wordt als controle, de 'in flesjes in de UC steepen' methoden dus, en met de overige flesjes gaan we experimenteren met variaties daarop. Ik zat te denken aan een boterhamzakje, ziplock, vacuüm zak, kleine strijkzak en een klein glazen flesje om het andere extreem ook mee te nemen en te kijken of er verschil is. Ik zal de resultaten daarvan in een eigen topic zetten en in het GUCE topic als het daar relevant voor is. Jullie horen er nog van, ik heb als het goed is volgende week de base en de smaakjes en nog wat dingen binnen dus dan wordt het denk ik op zijn vroegst volgend weekend voordat dat het allemaal klaar is om er conclusies uit te trekken.
  10. S9

    hoe moet ik steepen??

    Ik zeg ook niet dat het niet kan met UC, het lijkt me alleen nogal inefficiënt, helemaal als het in een flesje zit in een UC. Het gaat om de oplosbaarheid van de verschillende stoffen die bijvoorbeeld in een tabak smaakstof zitten denk ik. Hoe zou jij anders verklaren dat fruitsmaakjes niet hoeven te 'steepen'? Dat is vaak maar 1 stof, vaak exact hetzelfde als een voedsel additief die goed oplossen, daarom niet. Ik heb gezien dat er ook niet bepaald consensus is over steepen en vanuit de chemie erachter kan ik wel degelijk zeggen dat het absoluut geen rijpingsproces is of 'magische moleculaire binding' , rijpingsprocessen zijn over het algemeen fermentaties en na gistingen en bij wijn/whisky laten ze bijvoorbeeld de houtsmaak in de alcohol trekken(denk aan een thee zakje in water maar dan duurt het 20 jaar voor dat je thee klaar is), ik denk dat het met dat laatste nog het meest te vergelijken is. Dus ja, het kan met een UC en ja na verloop van tijd zal het anders smaken maar dit is puur een kwestie van oplosbaarheid van de smaakstof in je oplosmiddel, in dit geval PG/VG en daar zie ik toch wel ruimte om het een stuk sneller en efficiënter voor elkaar te krijgen. De magnetron lijkt me al beter bijvoorbeeld maar daar heb je weer andere ongewenste variabelen, de stoffen kunnen ook gaan ontleden, je hebt de temperatuur minder goed in de hand en het kan link zijn vanwege vg. Maar zoals ik al zei, ik ga er binnenkort zelf mee aan de slag en dan post ik wel hoe of wat.
  11. S9

    hoe moet ik steepen??

    Dit lijkt mij ook, ik zie het voordeel van een ultrasoon hier niet zo in aangezien deze op zeer hoge frequenties de stoffen laat trillen wat dan ook nog gehinderd wordt omdat het in een flesje zit. Het lijkt me een inefficiënte manier van mengen. Ik denk dat het daar namelijk vooral op aankomt dat mensen verschil proeven met langer staande vloeistoffen tegenover net gemaakte, het is denk ik puur een kwestie van mindere oplosbaarheid van de smaakstoffen in de pg/vg wat de smaak van de damp beïnvloedt. Een smaakstof rijpt namelijk niet echt en een samenstelling van smaakstoffen zal dus niet allemaal tegelijk mengen. Hoe kan je het dan wel sneller laten mengen of dit testen? Oplosbaarheid kan worden vergroot door een aantal zaken te verhogen, contact oppervlakte, warmte en verspreiding. Aangezien het hier om vloeistoffen mengen gaat zit dat eerste wel goed dus ligt de oplossing misschien in de laatste twee. PG heeft een bp van 188 graden C dus het kan nog behoorlijk opgewarmd worden ook, gebruik hier dan wel iets van pyrex/borosilicaatglas en au bain marie voor en maak het niet te bond want je weet niet hoe het met andere stoffen in het mengsel zit, ik denk dat 40/50 graden een aardig start punt is om mee te gaan experimenteren, geen van de stoffen zou moeten verdampen bij dergelijke temperaturen. Dan het verspreidingsgedeelte, als de stoffen niet zo goed oplosbaar zijn kunnen ze laagjes gaan vormen, die zal je echter niet zo snel zien omdat de smaakstoffen vaak doorzichtig zijn en er maar heel weinig van wordt toegevoegd waarna ze langzaam maar zeker alsnog mengen of afbreken. Gelukkig zijn er meer DIY applicaties te verzinnen waar mensen aan de slag zijn gegaan met harder trillende/bewegende dingen, je kan de gekste dingen verzinnen blenders,schuurapparaten, massage apparaten, fitness apparaten, trilplaten, magneetroerders, diverse motortjes uit van alles en nog wat (centrifuge maken met een ventilator, waarom niet?) en zo zijn er meer dan genoeg dingen waarmee je het sneller effectiever kan laten mengen door trillingen en bewegingen denk ik. Ik ben nieuw in het DIY gebeuren van e-cigs en e-liquids maar chemie is mijn passie en mijn studie en ik heb pas wat leuks bestelt bij inawera dus ik zal er zelf mee aan de slag gaan binnenkort en de resultaten delen.
×
×
  • Create New...